מה הן בעצם זכויות אדם? זכויות אדם הן שם כולל לזכויות המגיעות לכל אדם על שום היותו בן אנוש. הן מלוות ואופפות אותנו בכל תחומי החיים. השם הגדול הזה – "זכויות אדם" – טומן בחובו, למשל, את זכותה של אישה להרוויח בדיוק כמו גבר באותו תפקיד, את זכותם של כל אחד ואחת שלא יפיצו עליהם שקרים, את זכותם של הומואים, לסביות ביסקסואלים וטרנסג'נדרים לשוויון זכויות מלא, את זכותו של כל אזרח לקבל טיפול רפואי נאות, וכן הלאה.
ההגנה על זכויות האדם בישראל עברה כברת דרך ארוכה מאוד בשנים האחרונות, והיא מצאה לה מקום בחלק מהחוקים הקיימים. חוקי המדינה מנסים להגן, למשל, על הזכות לשוויון, על זכותו של אדם לכבוד (ממנה נגזרות זכויות נוספות), על זכויות במקום העבודה, על החופש להפגין ועל זכותו של אדם שלא יפגעו בשמו הטוב או בפרטיותו. למרות זאת, הרבה פעמים אנו מוצאים את עצמו נפגעים – בין אם בשל אוזלת ידן של רשויות לאכוף את החוקים הקיימים, ובין אם אזרחים אחרים או רשויות שלטון פשוט לא מכבדים את זכויותינו.
לפעמים אדם חש שנגרם לו עוול, אבל לא תמיד הוא יודע כיצד להגן על זכותו ומה מגיע לו על-פי החוק. בהגנה על זכויות אדם חשוב מאוד להגדיר את הזכות שנפגעה ולהראות כי החוק אוסר פגיעה בה. לעורכי הדין במשרד ניסיון עשיר בהגנה על זכויות אדם מקשת רחבה מאוד, למשל: הזכות לפרטיות, זכויות הומואים ולסביות, חופש ביטוי, לשון הרע, אפליה על רקע מגדר, לאום, דת, מצב רפואי וכן הלאה.
תיקון הפגיעה באמצעות הליך משפטי, יכול להיות בתביעה לפיצוי כספי בגין הפגיעה עצמה או בגין נזקים שנגרמו בגינה, ויכול להיות בצורת צו לעשיית מעשה מתקן: פרסום התנצלות, קבלת רישיון או תמיכה כספית מהרשויות, שינוי נהלים, העלאת תכנים שנאסרו בשל פגיעה בחופש הביטוי, או כל צו אחר.