זכויות אדם

חברי הקהילה הגאה (לסביות, הומואים, טרנסקסואלים/ות וביסקוסאלים/ות) עשו כברת דרך עצומה במהלך עשרים השנה האחרונות בהגנה על הזכויות שלהם. עם זאת, להט"ב עדיין סובלים מפגיעות שונות בזכויותיהם – הגבלות על נישואים ופונדקאות, הפליה בקבלה לעבודה, אלימות שוטרים, יחס משפיל ופוגעני כלפי טרנסים וטרנסיות, סירוב של קופות חולים לשאת בעלויות ניתוח לשינוי מין וכו'.

קשה לדמיין הומו, לסבית, ביסקסואל/ית או טרנס/ית שלא חוו פגיעה בהם על רק נטייתם המינית, בשלב כזה או אחר של חייהם. הדבר נכון לכל שכבת גיל, מעמד כלכלי או איזור מגורים. אנו פועלים בכל האמצעים שהחוק מאפשר לנו, ונלחמים כדי שחברי הקהילה הגאה יזכו לקבל את הזכויות המגיעות להם, ככל אדם. אף אדם לא צריך להשלים עם יחס מפלה, בכל תחום של חייו – בזכות להקים משפחה, בעבודה או מול גורמי רפואה שונים. אנו פועלים ומייצגים לקוחות שנפגעו מבריונות ברשת, אלימות מילולית או פיזית, הוצאה כפויה מהארון ופגיעה בפרטיות על רקע נטיה מינית.

למשרדנו ניסיון רב בהגנה על זכויות חברי הקהילה הגאה. עורכי הדין של המשרד משמשים כיועצים המשפטיים (פרו בונו) של אגודת הלהט"ב ושל הוועד למלחמה באיידס. עו"ד אסף חדי כהן השתתף בכתיבת ספר זכויות הקהילה הגאה שיצא בשנת 2016.

מאמרים - זכויות להט"ב

שאלות ותשובות

  • האם זוג גייז, כשאחד מהם לא ישראלי, יכול לחיות בישראל? האם בן הזוג הלא ישראלי יקבל ויזה? תוך כמה זמן?

    אזרח של מדינה זרה שהתחתן עם ישראלי, יכול לחיות עימו בישראל. אם יש לו ילדים מנישואים קודמים, הוא יכול להביא אותם עימו לישראל (ראה שאלה הבאה). כדי שבן הזוג הלא ישראלי יוכל לחיות ולעבוד בישראל, בני הזוג יצטרכו להגיש בקשה למשרד הפנים. מרגע הגשת הבקשה ועד לקבלת אשרת העבודה יעברו מספר חודשים. חשוב לציין, כי בני הזוג לא חייבים להתחתן, כדי שבן הזוג הלא ישראלי יוכל לחיות בישראל. הם צריכים להוכיח את כנות הקשר ביניהם, ואת העובדה כי הם חיים בישראל.

  • אני לסבית, והכרתי מישהי בחו"ל. היא רוצה לבוא לגור איתי בישראל, אבל יש לה ילדים מנישואים קודמים. הם יוכלו גם לבוא?

    ילדיה של בת הזוג שלך יוכלו לבוא לישראל אם מתקיימים התנאים הבאים: ראשית, מדובר בילדים קטינים בלבד, ולא בוגרים. שנית, מדובר בילדים שעד למועד הבקשה חיו עם ההורה שאינו ישראלי (ולא, למשל, היו במשמורת מלאה של בן זוגו הקודם). כאשר מדובר בילדים מתחת לגיל 15 ניתן להביאם לישראל אף אם לא חיו עם ההורה הזר עד לאחרונה. כמו כן, יש להמציא מסמכים רשמיים המעידים על כך שההורה השני מסכים להגירתם של ילדיו לישראל. בכל מקרה גבולי, מבחינת גיל הילדים, קשר לא רציף עם ההורה הנשוי לישראלי, בעיה להשיג הסכמה מההורה הנוסף – מומלץ להתייעץ עם עורך דין לפני הגשת הבקשה.

  • עשיתי ניתוח לשינוי מין מנקבה לזכר (FTM), וקופת החולים לא מוכנה לשלם לי על הוצאות הטיפול. מה ניתן לעשות?

    על קופות החולים לשאת בעלות הניתוחים לשינוי מין. אם מדובר בניתוח לשינוי מין מנקבה לזכר, שאינו מתבצע בישראל, קופת החולים צריכה לשאת בעלות הניתוח בחו"ל, גם אם מדובר במספר ניתוחים (כפי שקורה בד"כ). קופת החולים צריכה לשאת גם בהוצאות האש"ל, בהתאם לביטוח המשלים שיש לך.

  • נכנסתי עם בת הזוג שלי לחנות כדי לקנות כמה דברים לבית. בעל החנות סרב למכור לנו, ואמר שהוא "מעדיף" לא למכור לגייז. מותר לו?

    לא! כל מי שמנהל עסק שנותן שירות לציבור, חייב לשרת את כל הציבור, ללא הפליה. על פי חוק, אין להפלות אף אחד בשל נטייתו המינית. הומו, לסבית, טרנסג'נדר/ית או בי-סקסואל/ית זכאים לשירות שוויוני בכל תחומי החיים (בדיוק כמו שאסור להפלות אף אדם בשל מוצאו, גזעו, צבע עורו כו'). בכל מקרה שבו מישהו סרב לתת לכם שירות על רקע נטייה מינית, פנו אלינו.

  • יש לי שכנה שפשוט מתעללת בי בגלל שאני טרנסית. היא מקללת אותי, קוראת לי בשמות ומשאירה לי זבל ליד הדלת. יש מה לעשות?

    כן. ראשית, את צריכה להגיש תלונה במשטרה. שנית, את יכולה לפנות לבית המשפט בבקשה שיתן צו למניעת הטרדה מאיימת. את הבקשה לצו למניעת הטרדה מאיימת מגישים בבית משפט השלום הקרוב למקום המגורים. צריך לפרט בדיוק מה קרה, ולצרף תצהיר. במקרים דחופים אפשר לבקש גם שיתקיים דיון רק במעמד צד אחד (כלומר, ללא השכנה), ויינתן בו צו זמני. בדיון שהוא במעמד של צד אחד, בית המשפט יזמן את שני הצדדים כדי לשמוע מה קרה, ולתת החלטה קבועה, לתקופה ארוכה יותר. החלטה יכולה להיות, למשל, שלשכנה אסור לפנות אליך, להתקרב אליך, להתקשר אליך וכו'.

השארת פרטים מהירה