זה יכול לקרות לכל אחד ואחת מאיתנו. נפלנו קורבן למעשה עבריינות פוגעני. אונס, אלימות במשפחה, אפילו רצח של קרוב או הריגתו בתאונה חס וחלילה. ואולי היה זה "רק" תרגיל עוקץ שרוקן את כיסינו וגרם לנו להרגיש חסרי אונים ומרומים. אנחנו תוהים אם יש טעם להגיש תלונה למשטרה. לפעמים לא ברור לנו האם זה עניין "פלילי" והאם יתייחסו אלינו ברצינות. אנחנו לא יודעים למה נידרש אם נתלונן.
ואולי אזרנו כוחות ואומץ להתלונן במשטרה, אבל קיבלנו פתאום הודעה קצרה שהתיק נסגר מחוסר עניין לציבור, או מחוסר ראיות. אנחנו מבולבלים ופגועים: זה לא מעניין אף אחד שפגעו בנו? ומה זאת אומרת חוסר ראיות? הרי היה איתי עוד מישהו שראה מה קרה!
ואולי החקירה הייתה דווקא מוצלחת, ומוגש סוף סוף כתב אישום נגד העבריין שהכאיב לנו בצורה כה קשה, אבל אף אחד לא מדווח לנו איך מתקדם ההליך, ואנחנו חוששים שייסגר הסדר טיעון מקל מאחורי גבינו. ללא ספק, גם מגיע לנו פיצוי על הנזק שנגרם לנו, אבל איך אפשר לקבל אותו? האם המדינה תסייע לנו? ואיך נדאג שאותו עבריין לא יִּמצא בסביבתנו בעתיד?
מה עושים?
המפגש עם רשויות אכיפת החוק: המשטרה, הפרקליטות ובתי המשפט, עשוי להיות מבלבל, מפחיד ולא נעים. ישנן נפגעות תקיפה מינית, למשל, שתיארו את חווית העדות בבית המשפט כ"אונס שני". העוסקים במלאכה, על אף כוונותיהם הטובות, הם לעתים שחוקים ועמוסים מכדי להקדיש את תשומת הלב הראויה למקרה, שיכול להיות מכונן וטראומטי לחיינו.
משרדנו מעניק ליווי משפטי צמוד למתלוננות ולמתלוננים לאורך כל שלבי ההליך הפלילי: החל בייעוץ לגבי השאלה האם להגיש תלונה, המשך בכתיבת עררים על החלטות לסגור תיק, בהשמעת קולם של הנפגעים בהליך הפלילי בשאלת העונש, וכלה בתביעות אזרחיות כנגד העבריין, המכוונות לפיצוי הקורבן על הנזק שנגרם לו.
למשרדנו ניסיון רב בעבודה עם נפגעי עבירות פליליות: פגיעות מיניות, לרבות בעבודה, ואף פגיעות מצד רשויות אכיפת החוק עצמן, כגון אלימות משטרתית וצבאית. הליווי כולל גם ייעוץ ומידע על שלבי ההליך, הבהרת האופציות העומדות בפני הנפגע, עמידה בקשר עם רשויות אכיפת החוק, ובמקרה המתאים – תביעה. זאת, כדי שההליך אכן יביא לתיקון העוול לנפגע/ת, ולא, כפי שעלול לקרות לפעמים, יגרום דווקא לעוול נוסף.