מהתקשורת

9.1.2018

עורכת דין ענת קדרון התראיינה בכתבה של תאגיד השידור כאן, וביקרה את אופן ההתנהלות של משרד הפנים כלפי זוגות להט"בים. משרד הפנים החליט לגרש בן זוג של אזרח ישראלי, בין השאר מאחר שלדעת משרד הפנים – לא מספיק אנשים ידעו על הקשר בין בני הזוג. עו"ד קדרון אמרה בכתבה כי "זה נובע מתוך חוסר הבנה טוטאלי למצב הרגיש שלהם. לפעמים הם בארון מסיבות כאלו ואחרות ונמצאים בנתק עם המשפחות ובמקום להבין את המצב הייחודי הם מוסיפים לסבל שלהם ומנתקים אותם זה מזה".

11.10.2017

במסגרת כתבה שנעשתה על בני זוג שאחד מהם ישראל יוצא ברית המועצות לשעבר, התראיינה עורכת דין ענת קדרון. היא הסבירה לגבי הנוהג הנפסד של "נתיב", לפשפש בציציותיהם של אזרחי ישראל, ולהטיל ספק באזרחותם, לאחר שכבר קיבלו מעמד מכוח חוק השבות. עו"ד קדרון הבהירה כי מדובר בהפליה פסולה: "אני לא חושבת שיש לזה הצדקה אמתית, בפועל זו אפליה של אזרחים ישראלים שהגיעו ממדינות ברה"מ. אפליה היא דבר פסול אלא אם יש לה הצדקה מאוד ברורה. הכלל הוא שאתה יכול להתייחס בצורה שונה אם יש איזשהו שוני רלוונטי. אבל משרד הפנים לא הצביע על שוני כזה. וגם אם יש שוני בנוגע לבני הזוג הזרים, יוצאי ברה"מ, בטח שאין הצדקה בחיטוט מחדש בתהליכי העלייה והתאזרחות של אזרחים ישראלים".

17.8.2017

בעקבות התערבותנו, שונה הנוהל בחברת "פספורטכארד", בכל הנוגע לביטוח נסיעות לחו"ל אל א.נשים טרנסג'נדרים/יות. למשרדנו הגיעה פניה, לפיה חברת פספורטכארד מסרבת לבטח אדם טרנסג'נדר טרם נסיעתו לחו"ל. חברת הביטוח טענה כי הסיכון מאותו אדם הוא סיכון מוגבר, מאחר שהוא נוטל הורמונים באופן קבוע. פנינו לחברת הביטוח, והבהרנו כי הם פועלים באופן בלתי חוקי, ובניגוד לחוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות. החוק אוסר לסרב לבטח אדם רק כי חברת הביטוח סבורה שהסיכון ממנו הוא גבוה. עליה לנמק את הסירוב (או את ההחלטה לגבות פרצמיה גבוהה יותר), בנתונים רפואיים, מחקריים, סטטיסטיים ואקטואריים.

בכתבה, שפורסמה באתר וודג', צוטט עו"ד אסף חדי כהן: "צר לי שבני הזוג נאלצו לפנות לחברה שלוש פעמים על מנת שתשנה את עמדתה. שוב אנו נוכחים כי רק עמידה תקיפה על זכותם של חברי הקהילה לשוויון מניבה תוצאות… הדרך לשוויון אמיתי עוד ארוכה, אך לא נפסיק להיאבק בכל גילויי האפליה באשר הם".

מדובר בשינוי חשוב ורב משמעות, שיבטיח גם לאנשים טרנסג'נדרים אפשרות לטוס לחו"ל בראש שקט, ולדעת כי הם מבוטחים, על כל צרה שלא תתרגש עליהם.

14.11.16

בעקבות תביעה שהגשנו, תפצה מרפאת שיניים נשא HIV לאחר שבתחילה סרבה לטפל בו, רק בשל העובדה שהוא נשא HIV. התובע פנה למרפאה, וביקש לעבור טיפול אצל שיננית. הרופאה אמרה לו באופן מפורש, כי לא תהיה מוכנה לטפל בו, מאחר שהמרפאה "אינה ערוכה לכך", וכי הטיפול בו מגביר את הוצאות המרפאה, ולכן אינה מעוניינת לטפל בו. היא הפנתה אותו לטיפול במקום אחר, לא במרפאתה. סירוב לטפל בנשאי HIV הוא אסור. גם דרישה טפל בנשאי HIV הינו לא חוקי. התובע סיפר בכתבה, שפורסמה ב"מאקו": "זאת השפלה, זאת אכזבה, התביישתי בשבילה שהיא מתרצת לי את הפחדים שלה… דווקא שהיא רופאה זה בעיה גדולה. מתייחסים לנשאים כמו אל מצורעים. יש עלינו סטיגמה שאין לזה מרפא ושכולם מדבקים אבל זה ממש לא נכון".

עו"ד אסף חדי כהן הוסיף: "חשוב לזכור כי כל רופא, לרבות רופא שיניים, מחויב לטפל בכל מטופל, ללא קשר לשאלה אם הוא נשא HIV אם לאו".

31.3.2016

כתבה שפורסמה באתר "מאקו" על אישה נפלאה, לקוחה של משרדנו, שמשרד הפנים מתעמר בה במשך שנים. הכתבה מספרת את סיפורה של תמרה ארליך, אם לחיילת, שעלתה לישראל יחד עם משפחתה. בעלה התמכר לסמים, והוא איש אלים. על מנת להתחמק מבעלה, נותרת לפעמים תמרה ללא קורת גג מעל ראשה. בנוסף, היא סובלת מגידול בראשה, אולם מאחר שמשרד הפנים סרב להסדיר את מעמדה, היא לא הייתה זכאית במשך שנים רבות לביטוח רפואי.

עורכת דין ענת קדרון ציינה בכתבה: "מדובר במקרה קיצוני של אטימות של משרד הפנים", הוסיפה עו"ד ענת קדרון המסייעת לשתיים. "מבחינתו של משרד הפנים תמרה יכולה בינתיים לחיות בצל בעלה האלים, לאסוף בקבוקים למחייתה, ולסבול מגידול בראש. למשרד הפנים לא בוער.

בעקבות התערבותנו הודיע משרד הפנים כי תמרה תקבל מעמד בישראל. 

29.11.15

תביעה שהגשנו כנגד קופת חולים "מאוחדת" לאחר שחשפה בטעות כי הוא נשא HIV.

קופת החולים מסרה את התרופות של התובע להורים שלו. בשל כך, גילו הוריו הן את העובדה כי הוא נשא HIV, והן את העובדה כי הוא הומו. בכתב התביעה הבהיר התובע את הנזק הרב שנגרם לו, ואת העובדה כי מדובר במידע רפואי, שהוא התאמץ מאוד להסתיר מהוריו. אכן, בעקבות הגילוי, התערערו יחסיו עם ההורים.

החוק אוסר על גילוי מידע רפואי ללא אישור המטופל. מידע רפואי הוא מידע אישי, חסוי וסודי. כל מטופל נהנה מחיסיון רפואי, כמעט מוחלט, לגבי פרטיו הרפואיים.

הכתבה התפרסמה באתר "מאקו" ובחדשות "ערוץ 2".

13.7.2014

בעקבות תביעה שהגשנו, רופא שיניים יפצה נשא HIV בסכום של 36,000 ש"ח, לאחר שרופא השיניים סרב לקבלו לטיפול בשעה אליה זומן.

בכתבה באתר "דה מרקר" מתואר סיפורו של א'. א' הגיע למרפאה כדי לעבור טיפול שיננית. לאחר שמילא הצהרת בריאות בה ציין כי הוא נשא HIV, סירב צוות המרפאה לקבלו לטיפול במועד אליו הוזמן, והבהיר לו כי יוכל להתקבל לטיפול רק ביום אחר, ובסוף היום. רופא השיניים טען כי עליו לבצע נהלי סטריליזציה אחרים, מיוחדים, מאחר שא' נשא HIV, ולכן יידחה הטיפול בתובע.

נציין, כי לטענה זו של רופא השיניים אין כל בסיס רפואי או משפטי. על כל רופא לנהוג באותם אמצעי סטריליזציה לאחר טיפול בכל מטופל, ויש להתייחס לכל אדם כאילו הוא נשא של מחלה זיהומית.

14.6.2013

כתבתו של רן רזניק, שהתפרסמה ב"ישראל היום". הכתבה מתארת את היחס הקשה שהינו מנת חלקם של נשאי HIV במוסדות רפואיים. משרדנו מייצג עשרות תובעים במקרים של הפליה בקבלת טיפול רפואי. כתבה זו מציגה את סיפוריהם של חלק מלקוחותינו שתבעו רופאים מפלים, ואף זכו בסכומים של עשרות אלפי שקלים.

עפ"י החוק רופא אינו רשאי לסרב לטפל בנשא HIV, או לדחות את הטיפול בו לסוף היום. על אף חוקים ברורים, ונהלים מפורשים של משרד הבריאות, רופאים רבים פועלים ככל העולה על רוחם, ופוגעים בזכויותיהם של נשאי HIV.

עו"ד ענת קדרון, הבהירה בכתבה כי "נשאי HIV בישראל מופלים לרעה בגלל סטיגמות ודעות קדומות… זה גורם לכך שרבים מהנשאים נמצאים 'בארון' ולא משתפים במחלה אפילו את הקרובים להם ביותר. אין עוד מחלה שהבושה סביבה כל כך גדולה".

השארת פרטים מהירה