חדשות ועידכונים

העובדת תשלם על טעות של משרד הפנים?

במשך כ-17 שנה עבדה ד', עובדת זרה מהפיליפינים, במסירות אין קץ אצל משפחה עשירה עם 10 ילדים. ד' ביצעה עבור המשפחה את כל מטלות הבית, לרבות הטיפול בילדים. להלכה, קיבלה המשפחה היתר להעסקת עובדת זרה עבור אחד מילדי המשפחה אשר הנו ילד בעל צרכים מיוחדים. למעשה, ניצלה המשפחה את ההיתר והעסיקה את העובדת בטיפול בכל הילדים ובניקיון. מעסיקיה אף לא טרחו לשלם לה זכויות סוציאליות בסיסיות לאורך כל השנים: דמי חופשה, הבראה ופנסיה. לאחר שילדה ד' את ביתה, אף דרשו מעסיקיה של ד' כי תחזור לעבודה בתקופת חופשת הלידה, והיא נענתה בלית ברירה לדרישה בלתי חוקית זו.

איך גמלו לה המעסיקים על מסירות זו? בפיטורים. ולא סתם פיטורים: המעסיקים פיטרוה ברחוב, מהיום להיום, ללא הודעה מוקדמת, ותוך שהם מטיחים בפניה האשמות מופרכות כי גנבה מהם כספים, על מנת לחמוק מתשלום פיצויי פיטורין. כך החליטו בני הזוג, שאת ילדיהם גידלה העובדת משך 17 שנה, לסיים את יחסי העבודה.

ד' הגישה לבית הדין לעבודה באמצעות משרדנו תביעה נגד מעסיקיה בסך של כ-250,000 ₪.

עם היוודע למעסיקה על הגשת התביעה, הם פנו למשטרה והחליטו לפתע להתלונן על הגניבה אשר קרתה, לכאורה, חודשיים קודם לכן. הנחינו את ד' להראות במשטרה עותק מכתב התביעה, וגם שם הבינו כי אין זה אלא ניסיון נואל של מעסיקיה של ד' להתחמק מתשלום הפיצויים המגיעים לה, וסגרו את התיק נגדה.

כיוון שעובדים זרים בישראל אשר פוטרו מאבדים את זכותם לשהות בישראל 30 יום בלבד לאחר פיטוריהם, ותקופה זו אינה מספיקה על מנת להגיש תביעה ולנהל הליכים בבית הדין לעבודה, פנתה ד' למשרד הפנים, וביקשה כי יאשרו לה להישאר בישראל כמה חודשים נוספים, על מנת לסיים את הליכי התביעה. בלשכת רשות האוכלוסין בה הוגשה הבקשה, נאמר לה כי תקבל תשובה במועד מאוחר יותר.

אתמול בלילה (6.3.13) נעצרה ד', וזאת למרות שטרם קיבלה תשובה ממשרד הפנים בעניין בקשתה להישאר מספר חודשים נוספים בישראל, עד אשר יינתן פסק דין בתביעתה.

ד' שהתה לילה מאחורי סורג ובריח, ורק לאחר שהגשנו בקשה בהולה לשחרורה ממעצר – שוחררה ד', כשהדיינת בבית הדין לביקורת משמורת קובעת במפורש כי מעצרה נבע מתקלה. כך, בלשון בית הדין – "תקלה". עם זאת, קבעה הדיינת, כי על מנת שתוכל ד' להשתחרר (ונזכיר – כל מעצרה נבע מתקלה של משרד הפנים בעצמו!) היא תאלץ להפקיד ערבות בסכום של 10,000 ₪. ומאין תשיג ד' 10,000 ₪? על כך לא נתן בית הדין את הדעת.

בינתיים, הצלחנו לחסום את ניסיונותיהם של מעסיקיה של ד' להציגה כעבריינית, ולהתחמק מניהול המשפט בסיועו האדיב של משרד הפנים אשר כמעט וגירשה מהארץ. כעת נותר "רק" המאבק המשפטי המקורי על הכספים המגיעים לד' כדין בגין עבודתה.

עדכון (6.3.14): העובדת זכתה בתביעה בבית הדין לעבודה! היא קיבלה 100,000 ש"ח ממעסיקיה.

 

השארת פרטים מהירה