האם אזרח של מדינה זרה, רשאי לעבוד בישראל? כיצד ניתן לקבל רישיון לעבודה בישראל עבור אזרח של מדינה זרה? למדינת ישראל מדיניות קשה, יחסית, בכל הנוגע למתן אשרות עבודה למי שאינו ישראלי.
את העובדים שמגיעים לישראל מתוך מטרה לעבוד בה (להבדיל, למשל, ממבקשי מקלט או מבני זוג של ישראלים), ניתן לחלק לשתי קבוצות עיקריות:
- עובדים זרים במקצועות נדרשים: סיעוד, חקלאות ובניין.
- עובדים מומחים: עובד שיש לו מומחיות מיוחדת שאין בישראל, שפים במסעדות אתניות, טכנאים של חברות זרות המגיעים לתקופה קצרה, בכירים בחברות בינלאומיות, עיתונאים, אומנים, רופאים ועוד.
לכל סוג של רישיון עבודה דרישות שונות: בחלק מן המקרים יש להגיש בקשה רק כאשר העובד הפוטנציאלי עדיין בחו"ל, בחלק מן המקרים ניתן לעשות זאת לאחר ההגעה לישראל כתייר. לעתים תוקף הרישיון הוא למספר שנים ידוע מראש, ובמקרים מסוימים אין הגבלה. יש סוגי עובדים שעל מעסיקיהם להצטייד מראש בהיתר העסקה מיוחד עבורם, ובמקרים אחרים הרשויות אינן דורשות היתר כזה.
במקרים רבים ההליך מול משרד הפנים עלול להיות לא פשוט. על מנת שעובד יקבל אשרת עבודה, נדרשים מסמכים מסוימים וייחודיים לכל בקשה ובקשה. כך, למשל, אם בעל מסעדה רוצה להעסיק שף מהודו, במסגרת הבקשה למשרד הפנים הוא צריך להציג את תפריט המסעדה, ולהראות כי הוא על טהרת המטבח ההודי; אמן הרוצה להופיע בישראל, ייצטרך להראות תעודות המוכיחות את המוניטין שלו; רופא ייצטרך להציג המלצה ממשרד הבריאות וכן הלאה.
אם הנכם מעוניינים להעסיק עובד זר, או לעבוד בישראל, משרדנו יוכל לייצג בהליך, החל בהגשת המסמכים וכלה בהגשת עתירות לבית המשפט במקרה של סירוב. חשוב מאד לקבל יעוץ משפטי בנושא זה, על מנת להימנע מקנסות ומגירוש.