חוזה העבודה הוא "מפגש הכוחות" הראשון בין העובד לבין המעסיק. מטרתו היא להסדיר את מלוא יחסי העבודה בין הצדדים, ולהגדיר את הזכויות ואת החובות הן של העובד והן של המעסיק. בין השאר יגדיר הסכם העבודה בין הצדדים את שעות העבודה של העובד, את מספר ימי החופשה שמגיעים לו, את הגמול עבור שעות נוספות, את ההפרשות להן זכאי העובד לקרן פנסיה, לפיצויים ולקרנות אחרות (למשל, קרן השתלמות). כמו כן יכול חוזה העבודה לכלול הסכמות בעניין זכויות נוספות כגון הקצאת מניות, השתתפות בהוצאות, אחזקת טלפון ורכב וכו'.
החוק אינו מחייב את הצדדים לערוך חוזה עבודה בכתב. עם זאת, החוק מחייב את המעסיק למסור לעובד, תוך 30 יום מיום תחילת ההעסקה, מסמך בכתב שמפרט את תנאי ההעסקה. על המסמך לכלול, בין השאר, את הפרטים הבאים, המהותיים לעבודת העובד: פרטי המעסיק, תאריך תחילת העבודה, תפקידי העובד, מספר שעות העבודה, השכר, יום החופשה והתנאים הסוציאליים (חופשה, הבראה, פנסיה וכו').
לרוב נמצא העובד בעמדת נחיתות מסוימת מול המעסיק, בשלב בו נערך חוזה העבודה. משום כך חשוב ביותר שהעובד יכיר את הזכויות המגיעות לו, ידע לעמוד על זכותו לקבלן, ובמקרה הצורך לנהל משא ומתן יעיל עם המעסיק. משרדנו מעניק ליווי לעובדים בכל תפקיד שהוא, המעוניינים לוודא כי זכויותיהם נשמרות. כמו כן, משרדנו מעניק ייעוץ למעסיקים המעוניינים לוודא כי העובדים שלהם מקבלים את הזכויות המגיעות להם. אנו סבורים כי ההגנה על הזכויות של העובד, היא אינטרס משותף של העובד ושל המעסיק. חוזה הגון הנו השלב הראשון ליצירת סביבת עבודה נעימה יותר ויצרנית יותר.