לא ניתן להמעיט בחשיבות תכנון הפרישה של העובד ממקום העבודה. הכסף שהעובד חסך עד למועד פרישתו ישמש אותו לשנים הבאות, כאשר הוא אינו עובד עוד. פרישה יכולה להיות מרצון (לפני, אחרי או בעת גיל היציאה לגמלאות הקבוע בחוק) או כפויה, במקרה של פיטורים, למשל.
חשוב לתכנן את הפרישה מראש ולהיערך לה, ככל שניתן. יש לאסוף את מלוא הנתונים לגבי הכספים שנצברו בקרנות השונות. מומלץ גם לאתר כל מסמך שיכול להשפיע על הזכויות של העובד, למשל חוזה עבודה ישן, על מנת לוודא כי המעסיק אכן פעל בהתאם לחוק או לחוזה, והפריש לעובד את מלוא הכספים המגיעים לו. במקרים רבים, בעת פרישה מהעבודה, העובד זכאי לתשלומים נוספים עבור פדיון ימי חופשה, דמי הבראה או פדיון ימי מחלה (במידה והחוזה או ההסכם הקיבוצי מאפשרים זאת).
החוק במדינת ישראל מחייב כל מעסיק להפריש לכל עובד (ישראלי או זר) מדי חודש, סכום קבוע לקרן הפנסיה. החל ממשכורת ינואר 2017, מחויב המעסיק להפריש לעובד לקרן פנסיה על שמו של העובד, לכל הפחות 6.5% מהשכר של העובד (ועוד 6% הפרשות עבור רכיב הפיצויים). הפרשות אלו הן על חשבון המעסיק, ואינן באות מתוך שכרו של העובד. חשוב לציין כי המעסיק צריך לנכות משכרו של העובד 6% נוספים לקרן הפנסיה (אך לא לפיצויים), וסכום זה נצבר יחד עם ההפרשות שהן על חשבון המעסיק. סכומים אלו מתעדכנים מדי פעם, בהתאם לצו ההרחבה בנושא פנסיה.
משרדנו מעניק ייעוץ פרטני וכולל בכל הנושאים הקשורים לפרישה מהעבודה ולזכויות המגיעות לעובד בעת הפרישה. אנו פועלים בשיתוף פעולה עם רואי חשבון ויועצי מס, על מנת להבטיח שהעובד יקבל את כל הזכויות המגיעות לו. זאת, מתוך הבנה של החשיבות העצומה שיש לתכנון נכון של הפרישה ממקום העבודה.