זה קורה כמעט לכל אחת. הצעה גסה, הערה לא במקום, התייחסות משפילה או מגעים כפויים. כשזה קורה במסגרת מקום העבודה – המצוקה חמורה שבעתיים. לצד הפגיעה מההטרדה עצמה, נוספת הפגיעה הפוטנציאלית של אובדן מקום העבודה ואף פגיעה בשם הטוב של הנפגע/ת ובאפשרויות להתקבל למקומות עבודה עתידיים. הלחץ הוא כה חמור, שלעתים קשה עד בלתי אפשרי להימנע מהסיטואציה, מה שיוצר רגשות אשם אצל עובדות ועובדים שלכאורה "הסכימו" ליחס או להצעות הפסולות. מה עושים?
החוק למניעת הטרדה מינית נועד ליצור מנגנון אשר נועד להגן על עובד/ת הנפגע מהטרדה מינית: הן במהלך תקופת העבודה, והן בדיעבד – בדרך של קביעת פיצויים גבוהים אף ללא הוכחת נזק ובהקלת נטל ההוכחה על הנפגעים והנפגעות בבית המשפט, והגנה על פרטיותם באמצעות חיסיון. כמו כן, התקנות מטילות על מעסיק שורה של חובות כלליות (כגון תליית תקנות והקמת גוף להגשת תלונות) אשר אי קיומן, אף ללא קשר למקרה הספציפי, יש בו כדי לסייע לנפגעים לחייב את המעביד בתשלום פיצויים.
ידע הוא כוח, והבנת החוק ואפשרויות הפעולה עשויה לחלץ אותך מהמצוקה והפחד שנגרמו בשל ההטרדה. מומלץ להתייעץ עם עו"ד כ"עזרה ראשונה", עוד בטרם נקיטת פעולה כלשהי, על מנת למזער את הסיכונים ולדאוג שהפוגע, ולא הנפגעת, הם שישלמו את מחיר התנהגותם העבריינית. אנו ממליצים גם למעסיקים המעוניינים להגן על עובדיהם ועל עצמם מפני הטרדות ומפני תביעות – לקבל הדרכה בנוגע לחובותיהם – ויפה שעה אחת קודם.