כבר ב-1954 נחקק בישראל חוק עבודת נשים, אשר נועד לענות על צרכיהן הייחודיים של נשים בעולם העבודה, ולהגן הן על בריאותן והן על זכויותיהן במקום העבודה בתקופות של הורות, הריון ולידה. במהלך השנים תוקן החוק פעמים רבות, ונוספו לו תקנות וכן חוקים נוספים, כגון חוק שוויון הזדמנויות בעבודה, החוק למניעת הטרדה מינית, וחוק שכר שווה לעובד ולעובדת.
חוקים אלו נועדו להגן על נשים (ועל קבוצות נוספות) מפני פגיעות שכיחות בעולם העבודה: פיטורין, הפליה בקבלה לעבודה, הפליה בשכר, ועוד. מכוחם אף ניתנות לנשים זכויות כגון שעת הנקה, התפטרות בדין פיטורין לצורך טיפול בילד, הזכות להיעדר בשל טיפולי פוריות וזכויות נוספות.
הכרת הזכויות ועמידה על אכיפתן היא חשובה על מנת לצמצם למינימום את הקשיים המובנים העומדים בפני נשים השואפות להשתלב בעולם העבודה בכלל, ולשלב בין הורות לעבודה בפרט. גם היום, למרבה הצער, נשים רבות, גם משכילות ובכירות, הן עדיין קבוצה מוחלשת בעולם העבודה, וזוכות ליחס מפלה ופוגעני.
בתי הדין לעבודה נוקטים לא אחת גישה מחמירה עם מעסיקים הפוגעים בזכויות נשים ולכן, מומלץ לנשים אשר פוטרו או נפגעו בדרך אחרת במקום העבודה להתייעץ עם עו"ד ולשקול הגשת תביעה במקרים המתאימים.