בשנת 1998 נחקק חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות. מטרת החוק היא "להגן על כבודו וחירותו של אדם עם מוגבלות, ולעגן את זכותו להשתתפות שוויונית ופעילה בחברה בכל תחומי החיים, וכן לתת מענה הולם לצרכיו המיוחדים באופן שיאפשר לו לחיות את חייו בעצמאות מרבית, בפרטיות ובכבוד, תוך מיצוי מלוא יכולתו". לא כל מוגבלות של אדם נראית לעין, וההערכות הן כי כ-20% מהאוכלוסייה סובלים ממוגבלות כל שהיא. לא ניתן להפחית בתיאור החשיבות שבהגנה על זכויות בעלי מוגבלויות.
החוק קובע כי בעלי עסקים, מוסדות שלטון וגופים אחרים חייבים להנגיש שירותים שונים, הניתנים לקהל, גם לבעלי מוגבלויות. בין השאר, יש להנגיש מבנים פיזיים לשימוש של בעלי מוגבלויות, תחבורה ציבורית, אתרי אינטרנט, שירותי רפואה, חינוך ורווחה ופעילויות תרבות ופנאי כגון חופי רחצה, בריכות, פארקים, בתי מלון, מוזיאונים וכו'.
בית המשפט רשאי לפסוק פיצוי של עד 50,000 ₪, ללא הוכחת נזק, במקרה של תביעה פרטנית כנגד מי שהפר את החוק. מי שהפר את החוק והתקנות שנועדו להגן על בעלי מוגבלויות, חשוף גם לתביעה ייצוגית. הכלי של תביעה ייצוגית הוא כלי בעל עוצמה רבה בהגנה על זכויות אדם בכלל, ובהגנה על בעלי מוגבלויות בפרט. הוא מאפשר לאדם יחיד לפנות לבית המשפט בדרישה לפיצוי של כל מי שנפגע מהפרת החוק, ובדרך זו להביא לשינוי מהותי ביחס אליו, ולחברי הקבוצה עליה הוא נמנה. כך, למשל, אדם יחיד המתנייד באמצעות כיסא גלגלים, יכול לתבוע פיצוי ממקום שלא הנגיש את הכניסה לבניין, בשם כל מי שמשתמש בכיסא גלגלים במדינת ישראל.
אנו מאמינים כי כל אדם – תהא מוגבלותו אשר תהא – זכאי להשתתפות פעילה, מלאה, מספקת ומעשירה – בכל תחומי החיים. אנו מייצגים בעלי מוגבלויות בכל מקרה בו הופרו חוק השוויון או התקנות – הן בהליכים פרטניים והן בתביעות ייצוגיות.